افتادگی لگن درجات متفاوت و متعددی دارد . در این مواردی بیمار تغییر حس خاصی ندارد و علائم خاصی مشاهده نمی کند. فقط احساس می کند نسبت به قبل واژن گشادتری دارد یا نیاز به دفع مزاج بیشتر شده و فاصله زمان برای ادرار کردن کوتاهتر شده است .
انواع افتادگی لگن
افتادگی لگن گرید1
درصورتی که در معاینات افتادگی cystocele rectoceleگرید 1 می باشد درمان به راحتی با اقدامات و ورزش های خاص مانند کگل، فیزیوتراپی لگن ، لیزر درمانی انجام می شود .
افتادگی لگن گرید 2
درمواردی که افتادگی درجه بالاتری داشته و از نوع گرید 2 باشد بیمار بیشتر متوجه تغییرات می شود . علائمی به شرح ذیل را مشاهده می کند:
- عطسه
- پرش ادرار
- سرفه
- حس گشادی واژن
از طریق انجام معاینات این اختلال تشخیص داده می شود . در بسیاری موارد این اختلال نیز با لیزر درمانی به دفعات لازم و کامل می توان مشکل را برطرف کرد . البته بیمار بعد از درمان باید تحت نظر باشد .فرد باید در این مدت ورزش هایی که پزشک متخصص زنان توصیه می کند را انجام دهد.
افتادگی لگن گرید 3
در صورتی که میزان افتادگی لگن شدیدتر باشد بافت واژن کاملا گشاد شده ، پارگی داخل واژن وجود دارد . در این موارد فرد احساس خوبی نسبت به این وضعیت ندارد . پزشک با معاینات این درجه این افتادگی تشخیص داده می شود . در این وضعیت تنها راه درمان جراحی می باشد . از طریق جراحی بافت های اضافی واژن برداشته می شود . واژن کاملا تنگ می شود . cystocele rectocele کاملا برطرف می شود . از این طریق لگن تنگ تر شده و تا آخر عمر دچار افتادگی لگن نمی شود . از طریق این جراحی از بروز معضلات بعدی پیشگیری می شود.
در مواردی که میزان افتادگی شدیدتر است و واژن به بیرون افتاده که اصطلاحا به آن پرولپس واژن می گویند . این حالت در افرادی که سن بالا دارند یا چاق هستند ، زایمان متعددی داشتند یا افرادی که قبلا پارگی مزمن داشته اند ولی درمانی انجام نداده اند ، مشاهده می شود . در این وضعیت توصیه به انجام هیستروسکوپی برای خارج کردن رحم می شود . بعد از انجام این جراحی ترمیم انجام می شود . این مورد بسیار بندرت در افراد مشاهده می شود.
0 دیدگاه