زایمان در آب، یکی از روش های زایمان فیزیولوژیک است که با تکنیک های ضد درد غیر دارویی کمک می کند درد مادر به حداقل برسد زایمان در آب یکی از روش های نسبتا جدیدی است که طرفداران زیادی هم پیدا کرده شاید این سوال پیش بیاید که زایمان در آب برای کدام دسته از زنان باردار مناسب است؟ و یا اینکه این زایمان چه شرایطی دارد و چگونه انجام می شود؟
شما در زمان پا درد یا کمر درد با قرار گرفتن در زیر آب حس آرامش پیدا می کنید و دردهای عضلانی شما به حداقل می رسد در زایمان داخل آب هم با قرار گرفن مادر در حوضچه و وجود آب که باعث باز شدن عروق و ترشح اندرفین و ریلکس شدن عضلات می شود درد مادر به حداقل می رسد.
خانم های باردار با شرکت در کلاس های بارداری و با توجه به آموزش هایی که به آن ها داده می شود شرایط اقتصادی، اجتماعی و ساختار بدن می توانند شیوه ی زایمان خود را انتخاب کنند البته در صورتی که هنگام زایمان دچار پارگی کیسه ی آب و یا عفونت شوند نمی توان برایشان این زایمان را انجام داد. برای انجام این زایمان لگن مادر باید در شرایط مناسب باشد و نوزاد خیلی درشت نباشد همچنین ضربان قلب نوزاد باید مناسب بوده و بچه پیش از زایمان مدفوع نکرده باشد.
زایمان در آب چگونه انجام می شود؟
زایمان در آب در دمای 34 تا 37 درجه ی سانتی گراد انجام می شود و وقتی نوزاد به دنیا می آید خیلی راحت وارد آب ولرم دیگری می شود و با محیط تطابق پیدا می کند تا قبل از اینکه بند ناف قطع شود با جفت مادرش تنفس می کند و بعد از آن هم خودش شروع به تنفس می کند برای همین هیچ خطری برای نوزاد نخواهد داشت .
در زایمان طبیعی ، برای اینکه مادر درد کمتری تحمل کند به او آمپول فشار تزریق می شود ولی روش زایمان در آب نیازی به تزریق آمپول فشار ندارد چرا که خود آب موجب تنظیم انقباضات می شود.
در این روش زنان باردار در آب می مانند و زایمان هم به صورت کامل در داخل آب انجام می شود به طوری که نوزاد هم در داخل آب به دنیا می آید.برای مشاوره و تعیین وقت قبلی با دکتر شیرین شمس متخصص زنان شماره های۸۸۱۹۲۷۴۸ تماس بگیریرد. ارتباط با دکتربه اینستاگرام مراجعه کنید.
در مورد زایمان سزارین بیشتر بدانید.
زایمان در آب به دو صورت انجام می شود:
روش اول لیبر در آب
در این روش زنان باردار برای کاهش دردهای خود وارد آب می شوند و تحمل درد برایشان آسان تر است. ولی زایمان و تولد نوزاد در داخل آب انجام نمی شود و مادر در زمان خروج نوزاد از آب خارج می شود.
روش دوم زایمان در آب
در این روش زنان باردار در آب می مانند و زایمان هم به صورت کامل در داخل آب انجام می شود به طوری که نوزاد هم در داخل آب به دنیا می آید.
فواید زایمان در آب
تولد در آب به دلیل مزایای متعددی که دارد در بین مادران شناخته شده است. مزایا شامل:
- شیردهی مادر زودتر شروع می شود
- مادر عوارض داروهای بیهوشی را تحمل نمی کند
- کاهش چشمگیر درد برای مادران
- کاهش مدت زمان زایمان
- مشارکت پدر و مادر در حین زایمان
- ورود آسان تر و ملایم نوزاد موقع خروج از رحم
- خونریزی کمتر
- نوزاد گردش خون بهترین دارد
- افزایش گردش خون در رحم
- مادر می تواند در هر حالتی که راحت تر است قرار بگیرد
- نیاز به اپیدورال به عنوان یک داروی تسکین درد جلوگیری می کند.
- حرکت آسان به دلیل شناور بودن در آب
- بهبود حرکت بدن
- بهبود انقباض رحم
- گردش خون و افزایش اکسیژن رسانی به نوزاد
در مورد جراحی لابیاپلاستی بیشتر بدانید.
کاندیدای مناسب زایمان طبیعی در آب
اگر موارد زیر را دارید می توانید زایمان در آب را انتخاب کنید:
- بارداری کم خطر 37 هفته
- هیچ شرایط پزشکی قبلی نداشته باشید
- بارداری تک قلو
- جنین با ضربان قلب طبیعی
اگر موارد زیر را دارید ممکن است کاندیدای زایمان در آب نباشید:
- مورد قبلی بارداری پرخطر
- شرایط پزشکی مزمن مانند دیابت، فشار خون بالا، تبخال
- عوارض بارداری مانند دیابت بارداری
- نوزاد در وضعیت بریچ (زمانی که نوزاد با پا به دنیا می آید)
- حاملگی چند قلو
- زایمان زودرس
- عفونت
در صورت داشتن هر یک از عوارض فوق به شما توصیه می شود که زایمان طبیعی در آب را انتخاب نکنید.
نکات زایمان طبیعی در آب
سفر بارداری هر زنی متفاوت است. زایمان طبیعی در آب ممکن است گزینه خوبی برای همه نباشد و تشخیص این موضوع با مشاوره با متخصص زنان و زایمان انجام می شود. زنی که تحت زایمان در آب قرار می گیرد به یک پزشک مجرب برای نظارت بر این روند نیاز دارند.
برای جلوگیری از کم آبی، زن ممکن است در طول زایمان و پیش از آن مقدار زیادی آب بنوشد.
بسیاری از مطالعات نشان می دهد که به دنیا نیاوردن نوزاد در آب بهتر است. مادر می تواند در مرحله اول زایمان از وان حمام استفاده کند تا این روند را تسهیل کند. پس از گشاد شدن کامل دهانه رحم، او باید از وان حمام خارج شود تا نوزاد را به دنیا آورد. این برای جلوگیری از عفونت ها و سایر مسائلی است که ممکن است کودک با آن مواجه شود، توصیه می گردد.
خطرات زایمان طبیعی در آب
زایمان در آب هنوز به عنوان یک روش آزمایشی زایمان در نظر گرفته می شود. مصرف آن فقط برای زنان 17 تا 35 ساله که حاملگی کم خطری دارند توصیه می شود. این نوع زایمان ممکن است برای زنانی که بیش از یک سزارین کرده اند و در زایمان زودرس هستند مناسب نباشد.
اگر مادر مبتلا به عفونت پوست یا خون، تب بالا، خونریزی واژینال یا حاملگی چند قلو باشد، زایمان در آب توصیه نمی شود. تنظیم دمای بدن کودک چالش برانگیز است. احتمال مشکلات تنفسی، آسیب بند ناف و تشنج نیز زیاد است.
کلام آخر
همانطور که قبلا ذکر شد، زایمان در آب یکی از روش های طبیعی زایمان است که در آن مادر آخرین مراحل زایمان خود را می گذراند یا در استخر یا وان زایمان، زایمان می کند. وان با آب گرم پر شده است تا زایمان راحت تر و سریعتر شود. اگر از زایمان سزارین می ترسید و دوست دارید با روش زایمان طبیعی فرزند خود را به دنیا بیاورید، توصیه می گردد که همین امروز به دکتر شیرین شمس مراجعه کنید و از داشتن زایمان راحت و با درد کمتر، لذت ببرید.
سوالات متداول
.
0 دیدگاه