دکتر شیرین شمس / بیماری های زنان / درمان سرطان سینه
مدت زمان مطالعه ۷ دقیقه

درمان سرطان سینه

سرطان سینه، بیماری  است که به دلیل رشد سلول های بدخیم در غدد پستانی شناخته می شود. سرطان سینه می تواند در مردان و زنان ایجاد شود، اگرچه که زنان حدود 100 برابر بیشتر از مردان در معرض ابتلا به این بیماری هستند. بیشتر سرطان‌ها در سینه‌های زنان اندکی قبل، در حین یا بعد از یائسگی ایجاد می‌شوند و سه چهارم موارد بعد از 50 سالگی تشخیص داده می‌شوند. به طور کلی، هر چه سن یک زن بیشتر باشد، احتمال ابتلای او به سرطان سینه بیشتر است. با ما تا انتهای مقاله همراه باشید تا بیشتر در مورد سرطان سینه بدانید.

سرطان سینه چیست؟

در قرن بیستم و اوایل قرن بیست و یکم، سرطان سینه عامل اصلی مرگ و میر ناشی از سرطان در بین زنان در سراسر جهان بود. این سرطان در اثر ایجاد تومورهای سرطانی در بافت سینه زنان تشکیل می شود و در صورت عدم تشخیص به موقع می تواند منجر به مرگ و گسترش در بدن شود. علل دقیق سرطان سینه تا حد زیادی ناشناخته است، اما عوامل محیطی و ژنتیکی در آن دخیل هستند. جهش‌های خاص در ژن‌ها با سرطان سینه مرتبط است. این جهش ها ممکن است ارثی یا اکتسابی باشند. جهش هایی که به ارث می رسند اغلب خطر ابتلا به سرطان سینه را در افراد افزایش می دهند.

در مورد علائم عفونت رحم بیشتر بدانید.

داروی سرطان سینه

عوامل خطر سرطان سینه

علاوه بر جهش های ژنتیکی، عوامل دیگری از جمله قرار گرفتن طولانی مدت در معرض هورمون استروژن، مانند زمانی که قاعدگی قبل از 12 سالگی شروع می شود و بعد از 50 سالگی ادامه می یابد، باعث پیشرفت سرطان می شود. در زنان یائسه، خطر ابتلا به سرطان سینه به طور قابل توجهی با افزایش غلظت هورمون‌های جنسی در گردش (استروژن و آندروژن) افزایش می‌یابد. غلظت این هورمون ها در زنان یائسه که چاق هستند، الکل می نوشند یا سیگار می کشند، به طور غیر طبیعی بالاست. علاوه بر این، برای همه زنان، عدم تحرک، چاقی، استفاده از داروهای ضد بارداری خوراکی، مصرف الکل، سیگار کشیدن و درمان‌های پزشکی قبلی شامل تابش قفسه سینه از عوامل خطر سرطان سینه محسوب می‌شوند. زنانی که انواع خاصی از تومورهای خوش خیم داشته اند نیز بیشتر در معرض ابتلا به سرطان سینه هستند.

در مورد زایمان سزارین بیشتر بدانید.

علائم سرطان سینه

شایع ترین علامت سرطان سینه یک توده یا تورم غیرطبیعی در سینه است، اما ممکن است توده ها در کنار سینه یا زیر بازو نیز ظاهر شوند. علائم دیگر ممکن است شامل درد غیر قابل توضیح سینه، ترشح غیرطبیعی نوک سینه، تغییر در بافت سینه یا تغییر در پوست روی یا اطراف سینه باشد.

تشخیص سرطان سینه

تشخیص زودهنگام شانس بقا را تا حد زیادی بهبود می بخشد. زمانی که سرطان سینه زود تشخیص داده شود، نرخ بقای بسیار بالایی در پنج سال دارد و بیمارانی که به این مرحله می رسند اغلب زندگی طولانی و سالمی دارند. میزان بقا برای سرطان هایی که به صورت موضعی گسترش یافته اند کمتر است و برای سرطان هایی که متاستاز داده اند یا به نقاط دوردست بدن گسترش یافته اند بسیار پایین است.

سرطان سینه ممکن است توسط بیمار در طی یک معاینه منظم پستان تشخیص داده شود. هنگامی که خودآزمایی به صورت ماهانه انجام می‌شود، زن با سینه‌های خود آشنا می‌شود و می‌تواند به آسانی یک تغییر غیرطبیعی مانند توده، تورم، فرورفتگی یا تغییر را تشخیص دهد که نیاز به معاینه بالینی فوری دارد. با این حال، تغییری که از طریق خودآزمایی متوجه می شود ممکن است همیشه نشان دهنده سرطان نباشد. از طرف دیگر، اگر تغییر یافت شده سرطان باشد، ممکن است رشد نسبتاً پیشرفته باشد.

قبل از اینکه تومور سینه قابل لمس باشند، رشد در پستان ممکن است از طریق روشی به نام ماموگرافی شناسایی شود که مستلزم استفاده از اشعه ایکس برای تشخیص ضایعات در بافت پستان است. ماموگرافی اغلب برای تشخیص اولیه استفاده می شود، اما برای تایید وجود سرطان، معمولاً باید نمونه بافت (بیوپسی) گرفته شود. اگر مشکوک به گسترش (متاستاز) سرطان به غدد لنفاوی مجاور باشد، باید از آنها نیز نمونه برداری شود. متاستاز به طور کلی در یک غدد لنفاوی به اصطلاح نگهبان (اولین غدد لنفاوی مورد تهاجم سلول‌های سرطانی) شروع می‌شود و در مورد سرطان پستان، به غدد لنفاوی زیر بغل گسترش می‌یابد که در زیر بغل و اطراف آن قرار دارند.

هنگامی که سرطان تشخیص داده شد، نوع تومور و درجه تهاجمی آن ارزیابی می شود. چندین روش تصویربرداری ممکن است برای تعیین درجه متاستاز استفاده شود، از جمله اشعه ایکس، اسکن توموگرافی محوری کامپیوتری (CAT) یا تصویربرداری رزونانس مغناطیسی (MRI). وجود گیرنده‌های هورمون‌های استروژن و پروژسترون نیز مشخص می‌شود، زیرا این گیرنده‌ها نقش مهمی در توسعه سرطان و تصمیم‌گیری در مورد درمان مناسب دارند.

در مورد فیبروم رحم بیشتر بدانید.

درمان سرطان سینه

هر توده ای که در سینه یافت می شود باید توسط پزشک از نظر احتمال سرطان معاینه شود. اگر مشخص شود که بدخیم است، درمان ممکن است مستلزم جراحی، پرتودرمانی یا شیمی درمانی باشد. درمان بیولوژیکی نیز یک گزینه است.

جراحی اغلب اولین روش درمان است و بسته به نوع و پیشرفت سرطان از روش‌های مختلفی استفاده می‌شود. لامپکتومی فقط توده سرطانی و مقدار کمی از بافت اطراف را از بین می برد. در ماستکتومی ساده کل سینه برداشته می شود و ماستکتومی رادیکال، پستان را به همراه غدد لنفاوی مجاور خارج می کند. ماستکتومی رادیکال شامل برداشتن پستان، ماهیچه زیرین و سایر بافت ها به ندرت انجام می شود. جراحی با طیف وسیعی از عوارض جانبی همراه است، از جمله تغییر در حرکت بازو یا شانه، تورم، عفونت، بی حسی، و هنگامی که غدد لنفاوی برداشته می شوند، تجمع مایع در ناحیه ای که از آن گرفته شده است. برداشتن جزئی یا کامل سینه اغلب با جراحی زیبایی یا ترمیمی انجام می شود.

درمان های کمتر تهاجمی برای سرطان سینه شامل پرتودرمانی، شیمی درمانی و بیولوژیک درمانی است. معمولاً از اشعه برای کوچک کردن تومورها قبل از جراحی یا از بین بردن مقدار کمی از بافت سرطانی باقی مانده پس از جراحی استفاده می شود. عوارض جانبی پرتو شامل تورم یا ضخیم شدن سینه، استفراغ، خستگی، اسهال یا تحریکات پوستی شبیه آفتاب سوختگی است. شیمی درمانی، استفاده از مواد شیمیایی برای از بین بردن سلول های سرطانی، معمولا استفاده می شود. عوامل شیمی درمانی نیز تا حدودی به سلول های طبیعی حمله می کنند و باعث عوارض جانبی می شوند که شامل ریزش مو، سرکوب سیستم ایمنی، زخم های دهان، خستگی و حالت تهوع می شود.

سرطان سینه را می‌توان از طریق درمان بیولوژیکی نیز درمان کرد، که در آن از مهارکننده‌های شیمیایی برای مسدود کردن هورمون‌هایی که رشد سلول‌های سرطانی را تحریک می‌کنند.

در مورد عفونت قارچی واژن بیشتر بدانید.

تشخیص سرطان زنان

جلوگیری از سرطان سینه

سرطان سینه را نمی توان به طور کامل پیشگیری کرد، اما خطر ابتلا به بیماری پیشرفته را می توان تا حد زیادی کاهش داد. به عنوان مثال، حفظ وزن بدن سالم، کاهش مصرف الکل و ترک سیگار، هر کدام می تواند به کاهش خطر سرطان سینه کمک کند.

تحقیقات همچنین نشان می دهد که عوامل رژیم غذایی می توانند بر سرطان سینه تأثیر بگذارند. به عنوان مثال، برخی از زنانی که رژیم غذایی کم چرب و سرشار از سبزیجات، میوه ها و غلات را طی سالیان متمادی مصرف کرده اند و به سرطان سینه مبتلا شده اند، خطر مرگ ناشی از این بیماری را کاهش می دهند. تغییرات طولانی مدت رژیم غذایی می تواند به طور قابل توجهی برای بقای زنان مبتلا به سرطان سینه که ویژگی های سندرم متابولیک را نشان می دهند، مفید باشد.

کلام آخر

مهمترین عامل در کاهش خطرات سرطان سینه تشخیص زود هنگام سرطان می باشد. در صورتی که سرطان سینه در زمان صحیح تشخیص داده شود می تواند امید به زندگی را افزایش دهد. بنابراین در صورت مشاهده هر گونه توده غیر معمول ضروری است که به متخصص زنان مراجعه کنید.

برچسب ها:
دکتر شیرین شمس

دکتر شیرین شمس

دكتر شيرين شمس جراح و متخصص زنان، زایمان و نازایی، بیش از 12 سال در حوزه تخصصی پزشکی زنان سابقه دارند و در این مدت تجربه های بسیار ارزشمندی را در حوزه جراحی های زیبایی زنان و لیزر درمانی کسب نموده اند. دکتر شمس موفق به دریافت دکتری عمومی در سال 1374 شده اند و مدت 5 سال دوره پزشکی عمومی خود را در حوزه پوست و لیزر به فعالیت مشغول شدند. ایشان با مدرک تخصص زنان و زایمان فارغ التحصیل شدند و مدت 7 سال در شهر خوزستان به ارائه خدمات درمانی پرداختند. دکتر شمس در حال حاضر با دارا بودن 12 سال سابقه کار، هم اکنون در محدوده ونک شهر تهران و مراکز مختلف درمانی تهران به ارائه انواع خدمات درمانی و به صورت کاملا تخصصی در زمینه زیبایی زنان می پردازند.
مقالات مرتبط
کیست تخمدان و هر آنچه درباره آن باید بدانید

کیست تخمدان و هر آنچه درباره آن باید بدانید

کیست تخمدان در خانم ها، ممکن است به دلایل مختلفی بروز کند. به علاوه این بیماری به دسته ها و انواع مختلفی تقسیم می شود که کسب اطلاعات کافی در خصوص هر یک از آن ها لازم و ضروری است. بیمارانی که به این...

سرطان دهانه رحم

سرطان دهانه رحم

سرطان دهانه رحم یا سرویکس یکی از انواع بیماری های شایع در بین زنان است. دهانه رحم در بخش پایانی رحم و در ناحیه لگنی زنان قرار دارد و موجب اتصال رحم به واژن می شود. سرطان دهانه رحم یا سرطان رحم، یک...

جراحی فیبروم رحم 100% تضمینی

جراحی فیبروم رحم 100% تضمینی

جراحی فیبروم رحم عبارت است از درمان رشد غیر طبیعی و بیش از اندازه بافت های رحم در بانوان که در بازه های سنی 25 تا 40 سالگی، اتفاق می افتد.  فیبروم رحم در واقع، غده های غیر سرطانی هستند که بافت...

پرسش و پاسخ تکمیلی

سوالات شما در اسرع وقت پاسخ داده شده و از طریق ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد

0 دیدگاه
یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *