دکتر شیرین شمس متخصص زنان بیان می کند: تعریق شبانه اختلال شایعی است که اغلب پزشکان با چنین شکایتی مواجه می شوند.گاهی در مواردی که درجه حرارت بالاست، ممکن است به طور طبیعی این اتفاق بیافتد. تعریق شبانه واقعی به این معنی است که گرگرفتگی و تعریق شدید داشته باشدکه ارتباطی به درجه حرارت و میزان لباس پوشیده شده نداشته باشد.
تشخیص تعریق شبانه
تشخیص دقیق گرگرفتگی از تعریق شبانه گاهی مشکل است .
علت تعریق شبانه
برخی از علل این اختلال شامل :
1. یائسگی
در موارد یائسگی تعریق شبانه شایع است.
2. پرکاری تیروئید
بخصوص در موارد پرکاری تیروئید ایدیوپاتیک ( بدون علت مشخص ) بدن به شدت عرق می کند. بدون آنکه علت خاصی باعث آن شده باشد.
3. عفونت
در موارد عفونتهایی مانند سل ( توبرکلوزیس) تعریق شبانه رایج است در موارد عفونتهای باکتریایی مانند اندوکاردیت ( عفونت دریچه های قلب ) ، استئومیلیت ( التهاب استخوان ) و آبسه نیزاین اختلال شایع است . در موارد عفونتهایی مانند ایدز HIV نیز این اختلال شایع است.
4. بدخیمی
تعریق شبانه می تواند یکی از علامتهای اولیه بدخیمی باشد. شایع ترین بدخیمی همراه با تعریق شبانه لنفوم می باشد که می تواند همراه با کاهش وزن و تب باشد .
5. درمان های دارویی
داروهای ضد افسردگی می تواند باعث این اختلال می شود 8% تا 22% مواردیکه داروهای ضد افسردگی مصرف می کنند ممکن است دچار این اختلال شوند. آسپرین و استامینوفن گاهی می توانند باعث این اختلال شوند.
6. هیپوگلیسمی یا کاهش قند خون می تواند باعث تعریق شود. بیمارانی که انسولینی یا داروهای خوراکی کاهش دهنده قند خون مصرف می کنند ممکن است دچار کاهش قند خون و همراه با آن تعریق شدید شوند.
7. اختلالات هورمونی
اختلالات هورمونی مانند فئوكروموسيتوم سندرم کارسینوئید و پرکاری تیروئید می توانند همراه با تعریق شبانه باشند .
8. اختلالات نورولوژیک
اختلالاتی مانند سیرنگومیلی و سکته ونوروپاتی های اتونوم می توانند می توانند باعث تعریق شبانه شوند.
0 دیدگاه