دکتر شیرین شمس / بیماری های زنان / راهنمای جامع در زمینه انجام تست پاپ اسمیر
مدت زمان مطالعه ۱۹ دقیقه

راهنمای جامع در زمینه انجام تست پاپ اسمیر

در طی چند ساله اخیر به دلیل شیوع سرطان دهانه رحم و ابتلای آمار قابل توجهی از زنان به این بیماری یکی از عمده روش های تشخیصی که با هدف بررسی سلول های دهانه رحم انجام می شود تست پاپ اسمیر می باشد. علیرغم این که این تست برای بسیاری از زنان انجام می شود و در بسیاری از موارد نتایج مثبت و تشخیص های به نگامی را برای زنان و بهترین متخصص زنان رقم زده است. اما به هر روی هستند کسانی که در این زمینه اطلاعات چندانی ندارند و در پی کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص هستند

دکتر شیرین شمس، متخصص زنان، زایمان و نازایی با اشاره به اینکه تست پاپ اسمیر جهت بررسی سرطان سرویکس به کار می ‌رود، می‌گوید: تست پاپ اسمیر می‌تواند تغییرات سلولی که بعدها ممکن است منجر به بدخیمی دهانه رحم شود را نشان دهد. وی با تاکید بر اینکه انجام تست پاپ اسمیر حدود 5 تا 10 دقیقه طول می‌کشد، تصریح می‌کند: انجام آن بسیار ساده و بدون درد است و تنها ممکن است کمی احساس فشار را به همراه داشته باشد اما دردناک نبوده و آسیبی به فرد وارد نمی‌ کند.

تست پاپ اسمیر چیست؟

تست پاپ اسمیر چیست؟

این تست جزء تست های غربالگری قرار می گیرد و با برداشت بخشی از سلول های دهانه رحم و ارسال آن به یکی از مراکز آزمایشگاهی می توانند سلول ها را مورد آزمایش قرار داده و سلول های پیش سرطانی و سرطانی در ناحیه دهانه رحم را تشخیص دهند. در حالت کلی تست پاپ اسمیر یکی از مهم ترین و ابتدایی ترین قدم هایی است که می توانید در جهت پیشگیری از سرطان دهانه رحم بردارید.

بنابراین مهم ترین دلیل انجام تست پاپ اسمیر در پاسخ به کسانی که در خصوص دلیل انجام تست پاپ اسمیر می پرسند باید بگوییم که این تست بسیاری از سلول های مشکوک و سرطانی را در دهانه رحم تشخیص داده و در صورت بروز هر گونه مشکل می توان پیش از پیشروی بیشتر بیماری به درمان بیماری بپردازیم.

تست پاپ اسمیر چگونه انجام می شود؟

یکی از مهم ترین سوالاتی که زنان پیش از انجام این تست مطرح می کنند در خصوص نحوه انجام تست پاپ اسمیر می باشد. واقعیت این است که برخلاف نام این آزمایش که شاید قدری پیچیده و ترسناک به نظر بیاید روند انجام آزمایش بسیار ساده است و در کوتاه ترین زمان قابل انجام است. مهم ترین مراحل انجام تست پاپ اسمیر از این قرار است:

  • ابتدا باید روی تخت دراز بکشید و پاها به صورتی قرار گیرد که متخصص زنان امکان دسترسی به نواحی واژینال و دهانه رحم را داشته باشد. (در این زمینه پزشک شما را راهنمایی خواهد کرد).
  • پزشک به آرامی دستگاهی به نام اسپکولوم را وارد واژن می کند. این دستگاه دیواره های واژن را باز نگه داشته و دسترسی به دهانه رحم را فراهم می کند.
  • سپس پزشک نمونه کوچکی از سلول ها را از دهانه رحم را تراش می دهد بیشتر خانم ها در حین تراش مختصر احساس فشار و تحریک جزئی می کنند. چند روش وجود دارد که پزشک می تواند این نمونه ها را بردارد:
  1. برخی از ابزاری به نام اسپاتول استفاده می کنند.
  2. بعضی از آنها از کاردک و برس استفاده می کنند.
  3. برخی دیگر از دستگاهی به نام سیتوبراش استفاده می کنند که یک کاردک ترکیبی و برس است.
  • نمونه سلول های دهانه رحم حفظ و به آزمایشگاه ارسال می شود تا از نظر وجود سلول های غیر طبیعی آزمایش شود.

بعد از آزمایش، ممکن است کمی احساس درد را تجربه کنید. همچنین بلافاصله پس از آزمایش خونریزی واژنی بسیار کمی دارید که کاملا طبیعی است. اگر روز بعد آزمایش ناراحتی داشتید یا خونریزی ادامه یافت، به پزشک خود اطلاع دهید.

تست پاپ اسمیر چقدر طول می کشد؟

کل مدت زمانی که انجام تست پاپ اسمیر به خود اختصاص می دهد بیش از 10 الی 15 دقیقه به طول نمی انجامد. همانطور که مشاهده کردید صرفا باید بخوابید و پزشک در چند دقیقه بافت مورد نیاز را از دهانه رحم و از بخش های پایانی واژن بر می دارد و شما می توانید بلند شوید.

تست پاپ اسمیر چگونه انجام می شود؟

چه کسانی باید تست پاپ اسمیر انجام دهند؟

بهترین کاندیدها برای انجام تست پاپ اسمیر دختران جوان 21 تا 30 ساله هستند که باید در این فاصله زمانی یعنی در دهه سوم زندگی شان نسبت به انجام تست پاپ اسمیر اقدام کنند. به طور طبیعی اگر در محدوده سنی 21 تا 30 سال هستید حتما باید هر 3 سال یکبار برای انجام تست پاپ اسمیر به بهترین متخصص زنان مراجعه کنید. در حالت کلی بهترین سن شروع انجام تست پاپ اسمیر سن 21 سالگی می باشد.

اگر در محدوده سنی 30 تا 65 سال هستن تعداد دفعات مراجعه به پزشک و انجام تست پاپ اسمیر کاهش پیدا می کند و از سه سال یکبار به 5 سال یکبار می رسد. البته فواصل زمانی مشخص شده برای زنانی است که وضعیت طبیعی دارند و هر بار که این تست را انجام می دهند مورد مشکوکی در آزمایشات آن ها مشاهده نمی شود. بنابراین در شرایط استثنایی و در مواردی که زنان شرایط جسمانی خاصی دارند فاصله زمانی بین دو تست پاپ اسمیر کاهش پیدا می کند. البته تشخیص میزان مدت زمان بین دو تست برای افراد بر عهده پزشک می باشد.بنابراین تست پاپ اسمیر به تمامی زنان متاهل و دخترانی که در سنین بالای 21 سال هستند توصیه می شود.

علت ضروری تکرار انجام تست پاپ اسمیر

برخی از افراد این پرسش را مطرح می کنند که چرا باید تست پاپ اسمیر انجام دهیم؟ برخی از علل و عوامل در ضروت انجام تست پاپ اسمیر اثر می گذارند و از سوی دیگر تعداد دفعات انجام آن را افزایش می دهند. مهم ترین آن ها موارد زیر می باشد:

  • ضرورت بررسی های لازم در نواحی رحمی و دهانه رحم به منظور آگاهی از تغییرات سلولی در این بخش و پیش بینی وضعیت دهانه رحم
  • زنانی که به ویروس اچ آی وی یا ایدز مبتلا هستند حتما باید این تست را انجام دهند.
  • کسانی که قبل از تولد در معرض دی اتیل استیل استرول بوده اند.
  • کسانی که به دلایل خاصی شیمی درمانی انجام داده اند.
  • کسانی که پیوند عضو انجام داده اند.
  • کسانی که به مدت طولانی و زیاد سیگار مصرف کرده اند.

تمامی این گزینه ها از مواردی هستند که حساسیت موضوع را بالا می برند و حتی مشاهده شده است که افرادی که این شرایط را دارند بیش از سایر افراد باید دفعات تست پاپ اسمیر را بیشتر کنند.

عوامل اثر گذار بر ایجاد سرطان دهانه رحم

عوامل اثر گذار بر ایجاد سرطان دهانه رحم

از مهم ترین مباحثی که مطرح می شود دلایل بروز سرطان دهانه رحم  یا علل و عوامل بروز سرطان دهانه رحم است.

واقعیتی که وجود دارد این است که هنوز هم علت اصلی سرطان دهانه رحم به طور دقیق مشخص نیست اما یکسری عوامل را به عنوان عوامل زمینه ای برای سرطان دهانه رحم معرفی می کنند که مهم ترین آنها موارد زیر می باشد:

  • استفاده از دخانیات و مصرف سیگار
  • سابقه خانوادگی
  • ازدواج در سنین پایین و شروع روابط جنسی در سنین پایین
  • عدم تجربه باروری و زایمان
  • داشتن روابط متعدد جنسی
  • ابتلا به ویروس پاپیلوم انسانی یا زگیل تناسلی
  • ابتلا به ویروس HPV یا ایدز

تمامی مواردی که برشمردیم به نوعی عواملی هستند که احتمال ابتلا زنان را به سرطان دهانه رحم افزایش می دهند. اما نباید آن ها را به عنوان دلایل قطعی و نهایی سرطان دهانه رحم برشمریم.

دختران باکره و احتمال ابتلا به سرطان دهانه رحم

دخترانی هستند که با نگرانی از بهترین متخصص زنان می پرسند که من باکره ام و تاکنون رابطه جنسی نداشته ام، آیا احتمال دارد حتی دختران باکره به سرطان دهانه رحم دچار شود؟ واقعیت این است که بلی حتی دختران باکره احتمال دارد که به سرطان دهانه رحم دچار شوند.

آیا دختران باکره می توانند تست پاپ اسمیر انجام دهند؟

واقعیت این است که به دلیل این که روند آزمایش پاپ اسمیر به نحوی است که باید ابزار هایی وارد دهانه رحم بشوند و از مسیر واژن عبور کنند امکان انجام تست پاپ اسمیر برای دختران باکره به دلیل آسیب به پرده بکارت وجود ندارد. از این رو تست پاپ اسمیر برای دختران باکره انجام نمی شود.

آیا تست پاپ اسمیر درد دارد؟

آزمایش تست پاپ اسمیر دردی به همراه ندارد و با وجود این که در وضعیت بی حسی موضعی انجام نمی شود ولی زنان درد خاص و یا شدیدی که تصور می کنند را تجربه نخواهند کرد. صرفا چند دقیقه ای لازم است که دراز بکشند تا نمونه ها از دهانه رحم برداشت شود.

توصیه ای که به زنان می شود این است که پیش از اینکه فرایند تست و نمونه برداری آغاز شود سعی کنید در مثانه شما ادرار وجود نداشته باشد از این رو می توانید به دسشویی بروید و آن را تخلیه کنید. در نهایت نیز در روند تست بهتر است که تمامی عضلات در ناحیه لگنی و واژن را شل نگه دارید تا بدون هیچ استرس مراحل تست گیری انجام شود.

هنگام انجام تست پاپ اسمیر از یک براش جهت برداشتن نمونه از سلول های دهانه رحم استفاده می شود

 

مزایای انجام تست پاپ اسمیر

مهم ترین مزایایی که می توان برای تست پاپ اسمیر برشمرد:

  • تشخیص به موقع سلول های پیش سرطانی و سرطانی دهانه رحم؛ از مهم ترین مزایایی که می توان برای تست پاپ اسمیر نام برد این است که به میزانی که موارد مشکوک و یا سرطان دهانه رحم زود هنگام تشخیص داده شود شانس موفقیت روند درمان بیماری سرطان افزایش خواهد داشت. در واقع زمانی که به محض شروع روند رشد و تکثیر سلول های سرطانی شما این عارضه را تشخیص دهید روند درمان آغاز می شود. از سوی دیگر نیز در مراحل اولیه رشد سلول های پیش سرطانی، درمان این بیماری پیچیدگی و دشواری خاصی را نخواهد داشت زیرا بیماری آنقدر ها پیشروی نکرده است.
  • روند آن ساده است و قرار نیست اقدامات پیچیده ای انجام دهید.
  • در کوتاه ترین زمان ممکن انجام می شود.
  • جواب تست پاپ اسمیر از دقت بالایی برخوردار است.
  • بهترین و دقیق ترین روش برای بررسی سلول های مشکوک در دهانه رحم می باشد.
  • ارزان ترین روشی است که نسبت به نتیجه ای که حاصل می کند واقعا مقرون به صرفه است.

عوارض و معایب تست پاپ اسمیر

یکی از مهم ترین نکاتی که باید در نظر داشته باشید این است که تست پاپ اسمیر از بی خطر ترین و موفق ترین روش های تشخیصی است که می تواند تا حد زیادی از بروز سرطان دهانه رحم جلوگیری کند به شرطی که به موقع و با بهترین تکنیک و با بالاترین مهارت و همچنین کاملا دقیق انجام شود. اما به هر روی تست پاپ اسمیر عارضه ها و معایبی دارد که باید برای جلوگیری از بروز آنها تلاش کرد.

برای مثال در مواردی ممکن است که نمونه گیری به درستی انجام نشود و یا این که نمونه ها خون آلود باشند و نتیجه آزمایشات به درستی تعیین نشود. در واقع زمانی که نمونه ها به خون آلوده باشند نمی توان سلول های مشکوک را به درستی تشخیص داد. از سوی دیگر نیز در مواردی ممکن است که در نواحی دهانه رحم خونریزی ایجاد شود و یا این که منجر به بروز عفونت گردد.

در این موارد حتما باید به پزشک اطلاع دهید. بر همین اساس مهم است که این تست را نزد بهترین متخصص زنان انجام دهید و وی با تکیه بر تجربه و مهارتی که دارد روند نمونه برداری را با دقت انجام دهد.

آمادگی های قبل از انجام تست پاپ اسمیر

برخی از زنان می پرسند که قبل از انجام تست پاپ اسمیر چه کار هایی انجام دهم؟

قطعا مراقبت ها و آمادگی هایی که پیش از انجام تست پاپ اسمیر باید داشته باشید بسیار مهم است زیرا که می تواند در روند نتیجه دهی آزمایشات تاثیر گذار باشد. بنابراین برای اینکه پاسخ تست پاپ اسمیر از درجه اعتبار بالایی برخوردار باشد بهتر است که تمامی نکات ضروری پیش از انجام تست پاپ اسمیر را به دقت انجام دهید. مهم ترین مراقبت ها از این قرار است:

ممنوعیت انجام رابطه جنسی به مدت 48 ساعت قبل از روز نمونه برداری در روند تست پاپ اسمیر
ممنوعیت انجام رابطه جنسی به مدت 48 ساعت قبل از روز نمونه برداری در روند تست پاپ اسمیر
ممنوعیت انجام دوش گرفتن یا استحمام به مدت 48 ساعت قبل از تست پاپ اسمیر

ممنوعیت انجام دوش گرفتن یا استحمام به مدت 48 ساعت قبل از تست پاپ اسمیر
ممنوعیت استفاده از انواع داروهای واژینال و یا فوم هایی که به منظور از بین بردن اسپرم ها استفاده می شود

ممنوعیت استفاده از انواع داروهای واژینال و یا فوم هایی که به منظور از بین بردن اسپرم ها استفاده می شود.
ممنوعیت انجام این تست در دوران قاعدگی زیرا که دیواره های واژن و دهانه رحم در این دوران در وضعیتی است که می تواند نتیجه آزمایش را تغییر دهد

ممنوعیت انجام این تست در دوران قاعدگی زیرا که دیواره های واژن و دهانه رحم در این دوران در وضعیتی است که می تواند نتیجه آزمایش را تغییر دهد.
ممنوعیت انجام تست پاپ اسمیر به مدت سه ماه بعد از زایمان

ممنوعیت انجام تست پاپ اسمیر به مدت سه ماه بعد از زایمان؛ بعد از این که سه ماه از زایمان شما گذشت می توانید برای انجام تست پاپ اسمیر اقدام کنید. بنابراین بهترین زمان انجام تست پاپ اسمیر زمانی است که در فاصله زمانی دو قاعدگی هستید.

مراقبت های بعد از انجام تست پاپ اسمیر

زنان بعد از این که تست پاپ اسمیر را انجام دادند اولین پرسشی که مطرح می کنند این است که

  • بعد از تست پاپ اسمیر چه کنم؟
  • چه کارهایی بعد از تست پاپ اسمیر لازم است؟

این تست هیچ گونه عارضه خاصی در پی ندارد از این رو اغلب زنان با حال خوب می توانند به روند عادی زندگی خود برگردند. اما در مواردی مشاهده شده است که شرایطی پیش می آید که باید پزشک متخصص زنان در جریان باشد تا احتمال بروز خطرات بیشتر جلوگیری کند.

  • اگر خونریزی شدید داشتید حتما در اولین فرصت به بهترین متخصص زنان مراجعه کنید و مساله را مطرح کنید.
  • اگر در نواحی آزمایشی عفونت ایجاد شد می توانند روند درمان آن را آغاز کنند.
  • اگر در دهانه رحم زخمی ایجاد شده باشد باید سریعا درمان انجام شود.

آیا تست پاپ اسمیر منجر به عفونت واژینال می شود؟

احتمال این که تست پاپ اسمیر منجر به ایجاد عفونت در بخش های مختلف واژن و نیز رحمی شود وجود دارد. اما این نکته را در خاطر داشته باشید که این مساله در موارد اندکی رخ می دهد. بعلاوه این که تخصص و مهارت پزشک در انجام روند تست پاپ اسمیر تا حد زیادی می تواند از بروزمشکلات احتمالی بعد از تست پاپ اسمیر بکاهد. از این رو روشن است که تا چه میزان انتخاب یک پزشک متخصص برای انجام تست پاپ اسمیر اهمیت دارد.

نتیجه تست پاپ اسمیر چقدر اعتبار دارد؟

در واقع برخی از زنان می پرسند چقدر می توانیم به نتیجه تست پاپ اسمیر اعتماد کنیم و یا این که آیا نتیجه تست پاپ اسمیر می تواند خطا داشته باشد؟ این که میزان اعتبار نتیجه حاصل شده از تست پاپ اسمیر چقدر است از سوی متخصصین و پزشکان مربوطه تا در صد بالایی صحت نتیجه تست پاپ اسمیر تایید شده است. اما به هر روی تمامی آزمایشاتی که برای افراد مختلف انجام می شود به هرروی می تواند مشکلات و خطاهایی داشته باشد که درصد خطا در تست پاپ اسمیر بسیار اندک است. نتیجه منفی کاذب در تست پاپ اسمیر احتمال وقوع دارد اما این خطا در شرایط خاصی رخ می دهد و چندان فراگیر نیست.

هزینه تست پاپ اسمیر

هزینه ای که برای انجام تست پاپ اسمیر در یافت می شود هزینه ای است که تا حدودی متغیر می باشد و نمی توان تعرفه ای ثابت برای انجام آن تعیین کرد. اما مهم ترین نقطه امیدواری ما این است که بسیاری از شرکت های بیمه ای هزینه انجام تست پاپ اسمیر زنان را تقبل می کنند و بخشی از بار هزینه ها از از دوش زنان بر می دارند. به طور کلی مرکزی که در آن تست پاپ اسمیر انجام دادید و نیز میزان تخصص پزشکی که این کار را برای شما انجام داده است و یا دولتی بودن و یا خصوصی بودن مرکزی که به آن مراجعه کرده اید تماما در بخش مالی اثر گذار است.

انجام همزمان تست پاپ اسمیر و تست اچ پی وی

به باور بسیاری از بهترین متخصصین زنان یکی از ضروری تری اقداماتی که زنان بالای 30 سال باید انجام دهند این است که تست پاپ اسمیر را همراه با تست اچ پی وی انجام دهند.

ویروس HPV نوعی عفونت ویروسی می باشد که موجب به وجود آمدن زگیل بر روی پوست و غشای مخاطی می شود. برای کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با ویروس HPV کلیک کنید.

دو علت مهم باعث می شود که انجام همزمان این دو آزمایش ضروری شود:

ابتدا این که ویروس اچ پی وی در این یک دهه اخیر به سرعت شروع به گسترش کرد و مبتلایان آن افزایش یافتند. به طوری که آمار مبتلایان به این بیماری روزانه افزایش چشمگیری داشته است. از این رو انجام تست اچ پی وی می تواند روند درمان را به جلو بیندازد و از سوی دیگر از انتقال این ویروس از افراد آلوده به افرادی که به این ویروس مبتلا نیستند می توانیم بکاهیم.

دومین دلیل این است که ویروس اچ پی وی از مهم ترین دلایل بروز سرطان دهانه رحم شناخته شده است. از این رو با تست اچ پی وی به نوعی از بروز سرطان دهانه رحم پیشگیری می کنند. بنابراین  اهمیت انجام تست پاپ اسمیر و تست اچ پی وی بعد از سی سالگی مشخص می شود.

در ویدئو زیر دکتر شمس توضحیاتی را در رابطه با راه های انتقال ویروس hpv ارائه می دهند.

 

بهترین جایگزین برای تست پاپ اسمیر

واقعیت این است که در مواردی مشاهده می کنیم برخی از افراد به جای این که تست پاپ اسمیر انجام دهند تحت آزمایشات ویروس اچ پی وی یا ویروس پاپیلوم انسانی قرار می گیرند. این هم یکی از روش های غربالگری برای بررسی های لازم در نواحی دهانه رحم زنان است که می تواند نتایج مثبت قابل توجهی در پی داشته باشد.همچنین در تشخیص برخی از بیماری ها پیشنهاد می شود علاوه بر تست پاپ اسمیر کولپوسکوپی نیز انجام شود.

اما توصیه می کنیم که هرگز از انجام تست پاپ اسمیر غافل نشوید و در خصوص جایگزین کردن آزمایش پاپیلوم انسانی به جای تست پاپ اسمیر مشورت های لازم را از بهترین متخصص زنان دریافت کنید تا نهایتا بهترین تصمیم اتخاذ شود.

جواب تست پاپ اسمیر چند روز طول می کشد؟

طول مدت زمانی که باید صبر کنید تا نتیجه تست پاپ اسمیر آماده شود بستگی به آزمایشگاه و نیز بستگی به این دارد که روند بررسی نمونه ارسالی شما چقدر طول بکشد. در واقع در مواردی برخی از آزمایشگاه ها در کوتاه ترین زمان جواب تست پاپ اسمیر شما را آماده می کنند اما در مواردی به دلیل شرایط کاری و ترافیک کاری آزمایشگاه این مدت زمان کمی طولانی تر می شود.

اما مدت زمان آماده شدن جواب تست پاپ اسمیر آنقدر ها هم طولانی نمی شود. بنابراین بهتر است که صبورانه در این مسیر قدم بردارید.

اگر چه سرطان دهانه رحم در صورت عدم درمان به موقع می تواند کشنده باشد اما اغلب به آرامی پیشروی می کند. با انجام تست پاپ اسمیر می توان از تغییرات سلولی دهانه رحم به منظور پیشگیری از پیشرفت بیماری جلوگیری کرد.

زمان انجام تست پاپ اسمیر 

متخصص زنان، زایمان و نازایی با تاکید بر اینکه پزشکان انجام تست پاپ اسمیر را در سن 21 سالگی توصیه می‌کنند و شما بهتر است از 21 سال تا 65 سالگی تست پاپ اسمیر را هر 3 سال یک بار تکرار کنید، ادامه می‌دهد: اگر سن شما بالای 30 سال است می‌توانید تست پاپ اسمیر را به همراه تست HPVهر 5 سال یک بار انجام دهید. دکتر شیرین شمس با تاکیدی مجدد بر اینکه اچ پی وی شایع ترین عفونتی است که از طریق مقاربت انتقال می‌باید، تصریح می ‌کند: این عفونت معمولا محدود به سرطان سرویکس است.

وی در رابطه با مواردی که در آن پزشک توصیه می‌کند تست پاپ اسمیر را در فواصل زمانی سریع تر انجام دهید اینگونه می‌گوید:  این موارد عبارت اند از آنگاه که تست پاپ اسمیر تغییرات پیش سرطانی را نشان دهد، در صورت رو به رویی با عفونت اچ پی وی یا ایدز، در مواردی که سیستم ایمنی بدن شما ضعیف شده که می ‌توان به علت شیمی درمانی، پیوند اعضا و یا مصرف طولانی مدت کورتون باشد و همچنین در مواردی که قبل از تولد در معرض دی اتیل استیل بسترول بوده اید.

وی در همین خصوص با بیان اینکه در طی انجام کولیوسکوپی، پزشک دهانه سرویکس را با یک اسپکولوم بررسی می ‌کند ولی با یک کولیوسکوپ مخصوص همراه با بزرگنمایی چند برابر دهانه رحم را مشاهده می‌ کند، می‌ گوید، در صورتی که پزشک تشخیص تغییر سلولی روی دهانه سرویکس را بدهد، از آن ناحیه نمونه برداری انجام می‌شود.

زمان انجام تست پاپ اسمیر 

تفسیر جواب تست پاپ اسمیر

متخصص زنان، زایمان و نازایی با بیان اینکه ممکن است بعد از انجام تست پاپ اسمیر جواب تست منفی یا مثبت باشد، اینگونه ادامه و توضیح می‌دهد: اگر جواب تست پاپ اسمیر منفی باشد؛ جواب منفی همان مطلوب ماست، بدان معناست که پزشک در جواب آزمایش تغییرات سلولی مشاهده نکرده است و تا نوبت بعدی انجام پاپ اسمیر نیز نیاز به اقدام دیگری نخواهد داشت اما اگر نتایج آزمایش غیرعادی باشد، این بدان معنا نیست که شما سرطان دارید. این بدان معنی است که سلول های غیرطبیعی در دهانه رحم وجود دارد که برخی از آنها می توانند سلول های پیش سرطانی باشند. چندین سطح سلول غیر طبیعی وجود دارد:

  • آتیپی
  • خفیف
  • در حد متوسط
  • دیسپلازی شدید
  • سرطان درجا

بسته به آنچه نتایج آزمایش نشان می دهد، پزشک ممکن است توصیه کند تعداد دفعات انجام آزمایش پاپ اسمیر افزایش پیدا کند. همچنین با استفاده از کولپوسکوپی بافت واژن و دهانه رحم را با وضوح بیشتری مشاهده کند. در برخی موارد ، ممکن است نمونه ای از بافت گردن رحم در روشی به نام بیوپسی گرفته شود. دکتر شیرین شمس با اشاره به اینکه ممکن است پزشک به شما توصیه کند چند ماه بعد نیز مجدد تست پاپ اسمیر را تکرار کنید، می‌افزاید: در صورتی که سلول های غیر طبیعی برطرف نشده باشند ممکن است نیاز به تست های دیگر داشته و یا حتی نیاز به انجام کولیوسکوپی داشته باشید.

نتیجه گیری

در این نوشتار اغلب مسائل و پرسش هایی که در زمینه تست پاپ اسمیر مطرح می شود را گردآوری کرده و در قالب بخش هایی اختصاصی و مجزا به بررسی آن ها پرداختیم. یکی از مهم ترین توصیه های ما در انتهای این نوشتار این است که به این اطلاعات اکتفا نکنید و در اولین فرصت یک جلسه مشاوره و معاینه در نزد بهترین متخصص زنان داشته باشید. در موارد دیگری نیز با انجام تست پاپ اسمیر و اچ ‌پی ‌وی به طور همزمان با هم، می ‌توان تا 5 سال بعد از انجام تست، از تکرار مجدد آن بی ‌نیاز شد.

برچسب ها:
دکتر شیرین شمس

دکتر شیرین شمس

دكتر شيرين شمس جراح و متخصص زنان، زایمان و نازایی، بیش از 12 سال در حوزه تخصصی پزشکی زنان سابقه دارند و در این مدت تجربه های بسیار ارزشمندی را در حوزه جراحی های زیبایی زنان و لیزر درمانی کسب نموده اند. دکتر شمس موفق به دریافت دکتری عمومی در سال 1374 شده اند و مدت 5 سال دوره پزشکی عمومی خود را در حوزه پوست و لیزر به فعالیت مشغول شدند. ایشان با مدرک تخصص زنان و زایمان فارغ التحصیل شدند و مدت 7 سال در شهر خوزستان به ارائه خدمات درمانی پرداختند. دکتر شمس در حال حاضر با دارا بودن 12 سال سابقه کار، هم اکنون در محدوده ونک شهر تهران و مراکز مختلف درمانی تهران به ارائه انواع خدمات درمانی و به صورت کاملا تخصصی در زمینه زیبایی زنان می پردازند.
مقالات مرتبط
پی ام اس یا سندرم پیش از قاعدگی

پی ام اس یا سندرم پیش از قاعدگی

پی ام اس یا همان سندرم پیش از قاعدگی انواع مختلفی دارد. برای مثال نوعی از پی ام اس با نام پی ام اس مرطوب شناخته شده است. برخی افراد احساس می کنند که در دوران پیش از قاعدگی افزایش وزن پیدا می کنند،...

واکسن گارداسیل

واکسن گارداسیل

واکسن  گارداسیل واکسنی است که به منظور ایجاد ایمنی در برابر بیماری HPV استفاده می شود. این واکسن می تواند به محافظت در برابر انواع مختلفی از ویروس HPV کمک کند. واکسیناسیون علیه این بیماری به...

درمان سرطان سینه

درمان سرطان سینه

سرطان سینه، بیماری  است که به دلیل رشد سلول های بدخیم در غدد پستانی شناخته می شود. سرطان سینه می تواند در مردان و زنان ایجاد شود، اگرچه که زنان حدود 100 برابر بیشتر از مردان در معرض ابتلا به...

پرسش و پاسخ تکمیلی

سوالات شما در اسرع وقت پاسخ داده شده و از طریق ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد

6 دیدگاه ها
  1. تست پاپ اسمیر به چه صورت انجام میشه؟

    پاسخ
    • روند آزمایش پاپ اسمیر به این صورت است که با یک وسیله ای به نام اسپکولوم دهانه واژن باز میشود با استفاده از ابزارهای خاصی بخشی از سلول های دهانه رحم برداشته می شود تا سلول های این ناحیه از نظر پیشگیری از بروز سرطان دهانه رحم مورد بررسی قرار گیرند

  2. بهترین زمان برای دریافت نمونه یا بیوپسی دقیقا کیه؟

    پاسخ
    • بهترین زمان برای انجام تست پاپ اسمیر و نمونه برداری دو هفته بعد از اولین روز قاعدگی شما هست. اما میتوانید از آخرین روز قاعدگی تا قاعدگی بعدی نیز این آزمایش را انجام دهید.

  3. سلام خانم دکتر
    تو دوران بارداری هم میتونیم تست پاپ اسمیر انجام بدیم؟

    پاسخ
    • تست پاپ اسمیر در دوران بارداری هم مانند هر زمان دیگری ممکن است انجام شود و هیچ آسیبی به جنین وارد نمی شود

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *