دکتر شیرین شمس / بارداری و زایمان / تزریق واکسن کرونا در افراد باردار
مدت زمان مطالعه ۶ دقیقه

تزریق واکسن کرونا در افراد باردار

خیلی از بانوان باردار نگران این هستند که پس از تزریق واکسن دچار مشکلاتی شوند. در ادامه می خواهیم در مورد تاثیر واکسن کرونا در بارداری، قبل یا بعد از آن صحبت کنیم. اینکه بهترین نوع واکسن کرونا در دوران بارداری چیست را در ادامه بررسی می کنیم.

تزریق واکسن کرونا در بارداری

تزریق واکسن بارداری قبل از بارداری

اگر قصد بارداری دارید و هنوز باردار نشده اید، حتما واکسن بزنید و نگران این نباشید که اگر حامله شوید چه اتفاقی می افتد؛ هیچ مشکلی پیش نخواهد آمد. تزریق دوز بعدی واکسن می تواند پس از 28 روز و یا پس از 3 ماهه اول بارداری صورت گیرد.

در مورد لابیاپلاستی با لیزر بیشتر بدانید.

تزریق واکسن کرونا و سقط جنین

در مورد اینکه آیا تزریق واکسن کرونا باعث سقط در 3 ماهه اول بارداری می شود یا خیر، باید بگوییم که طی تحقیقات انجام شده، هیچ گونه عارضه سقط جنین ناشی از تزریق واکسن کرونا تا به حال گزارش نشده است. طی تحقیقاتی که در آمریکا انجام و تایید شده است، واکسن کرونا احتمال سقط را افزایش نمی دهد.

با این حال به علت نگرانی های موجود و نیز عدم تکمیل تحقیقات مربوطه، معمولا توصیه می شود تزریق بعد از 12 هفته اول بارداری انجام شود. حتی در کشورهای اروپایی و آمریکایی هم به این صورت عمل می شود. بنابراین اگر تزریق دوز اول واکسن را قبل از بارداری انجام داده اید، می توانید دوز بعدی را همان 28 روز بعد بعد و یا پس از 12 هفته اول بارداری تزریق کنید.

بیشتر بخوانید: کرونا و بارداری

تزریق واکسن کرونا در حین بارداری

افرادی که در حال حاضر باردار هستند و قصد واکسیناسیون دارند، می توانند بعد از 12 هفته اول بارداری دو  دوز واکسن کرونا را تزریق کنند. چنانچه استرس بالایی دارید، نهایتا بعد از 28 هفته تزریق واکسن را حتما انجام دهید. زیرا اگر فردی مبتلا به کرونا شود، احتمال زایمان زودرس در جنین افزایش می یابد. از همین رو ترجیح بر این است که پس از 28 هفته واکسیناسیون حتما انجام شود تا احتمال آلودگی به ویروس نیز کرونا کمتر شده و در نتیجه ریسک زایمان زودرس نیز از بین برود.

در مورد جراحی لابیاپلاستی بیشتر بدانید.

بهترین واکسنی که برای کرونا در دوران بارداری می توان تزریق کرد

واکسنی که برای تزریق در دوره بارداری مورد تایید است، واکسن سینوفارم است. اگر فرد قصد تزریق واکسن استرازانکا دارد باید حتما تاییدیه دانشگاه محل را داشته باشد. زیرا همچنان در مورد این واکسن اندکی شک و ابهام وجود دارد. بنابراین بیشترین میزان تاکید در ایران روی واکسن سینوفارم است. در خارج از کشور واکسن جانسون اند جانسونو واکسن های دیگر مانند فایزر را نیز می توان تزریق کرد.

آیا تزریق واکسن کرونا می تواند همزمان با واکسن توام، کزاز یا آنفولانزا باشد؟

معمولا توصیه می شود بین تزریق واکسن کرونا با سایر انواع واکسن فاصله ای به مدت 2 هفته باشد. اما به طور کلی منعی برای تزریق این واکسن ها وجود ندارد.

تزریق واکسن کرونا در دوران بارداری برای افراد با شرایط خاص

افرادی در شرایط زیر برای تزریق واکسن کرونا منعی ندارند:

  • انجام آی وی اف
  • افراد چاق با وزن بالا
  • افراد بالای 35 سال
  • افراد مبتلا به سیکل سل آنمیا
  • مصرف مونا ساپرسیو
  • ابتلا به اختلالات سیستم ایمنی

بانوان باردار در این شرایط می توانند پس از 12 هفته تزریق واکسن را انجام دهند. در صورت وجود نگرانی نهایتا پس از 25 هفته می توانند واکسن سینوفارم تزریق کنند.

آیا تزریق واکسن کرونا با واکسن گارداسیل تداخل دارد؟

به افرادی که واکسن گارداسیل تزریق کرده اند، توصیه می شود به مدت یک ماه پس از آن واکسن کرونا را تزریق کنند. البته واکسن گارداسیل برای افرادی تزریق می شود که باردار نیستند.

تزریق رواکسن کرونا در دوران شیردهی

چنانچه در 42 روز اول بعد از زایمان باشید، می توانید اقدام به تزریق واکسن سینوفارم کنید. اگر 42 روز از زایمان گذشته و در حال شیردهی هستید تزریق هر دو واکسن آسترازنکا یا سینوفارم منعی ندارد. اما اگر مکانی که برای تزریق واکسن آسترازنکا می روید اعلام کنند که برای تزریق منعی وجود دارد، ممکن است نیاز به تاییده کمیته دانشگاهی باشد ولی برای واکسن سینوفارم هیچ منعی مطرح نیست.

مصرف آسپرین و تزریق واکسن کرونا

افرادی که آسپرین مصرف می کنند، نیازی به قطع آن ندارند. می توانند به راحتی تزریق را انجام دهند. افرادی که آنتی کواگولان های هپارین، انوکساپارین و هر داروی ضد انعقاد دیگری را به مدت طولانی مصرف می کنند نیز می توانند با تمهیدات لازم واکسیناسیون را به صورت عمقی در عضله دلتوئید انجام دهند، بدون اینکه مشکلی ایجاد شود.

تزریق واکسن کرونا در افراد با سابقه ابتلا به کرونا

در افرادی که سابقه ابتلا به بیماری کرونا دارند معمولا توصیه می شود 4 تا 6 هفته پس از بهبودی، تزریق واکسن را انجام دهند. اگر بیماری آن ها بسیار شدید بوده است و در بیمارستان بستری بودند، معمولا فاصله زمانی بیشتری لازم است؛ حدود 10 هفته بعد از بهبودی که تقریبا معادل 2 ماه و نیم است.

بنابراین به طور معمول اگر کسی مبتلا به کرونا شده و بهبود یافته باشد، پس از 1 ماه می تواند واکسیناسیون را انجام دهد. چنانچه در اثر ابتلا به کرونا در بیمارستان بستری شده و حال وخیم تری داشته باشد، مبتلا به دیابت باشند یا نقص سیستم ایمنی داشته باشند (حتی در صورت ابتلا به کرونا) معمولا پس از 8 تا 10 هفته باید تززریق واکسن را انجام دهند.

اگر شخص طی مدت ابتلا در آی سی یو بستری شده باشد، به معنای داشتن هیپوکسی و نیاز به ونتیلاتور است. در این شرایط لازم است اقدامات خاصی برایش انجام گیرد. از همین رو برای واکسیناسیون می بایست 3 ماه بعد یعنی 12 هفته پس از بهبودی اقدام کند.

آیا تزریق واکسن کرونا با انجام جراحی ها تداخل دارد؟

کسانی که قرار است عمل جراحی الکتیو یا جراحی های مختلف انجام دهند و واکسن زده اند، در صورتی که جراحی اورژانسی نباشد، پس از چه مدت می توانند برای تزریق واکسن اقدام کنند؟

در شرایطی که جراحی اورژانسی نیست، معمولا باید 4 هفته بین تزریق واکسن تا جراحی فاصله باشد. اما اگر جراحی باید سریع تر انجام شود و به اصطلاح اورژانسی تر باشد، تزریق واکسن می تواند با فاصله 2 هفته ای انجام شود.

افرادی که داروهای که شیمی درمانی استفاده می کنند، از دو هفته قبل تا دو هفته بعد از واکسیناسیون، باید این داروها را قطع کنند. یعنی باید توجه داشته باشند که حدود 1 ماه داروی شیمی درمانی استفاده نکنند.

پس از تزریق واکسن…

  • پرهیز از مصرف فراوان مولتی ویتامین
  • استراحت کافی
  • مصرف مایعات زیاد (به خصوص در دوران بارداری)
  • در صورت بروز تب، بدن درد، سر درد و سایر علائم خاص استراحت لازم است
  • مصرف استامینوفن
  • در صورت داشتن حالت تهوع و عدم توانایی برای خوردن مایعات، می توان از سرم های رینگر یا نورمارسالین تزریقی استفاده کرد.

توصیه اکید ما این است که تزریق واکسن حتما انجام شود. به این دلیل که اگر واکسیناسیون کامل 75 درصد مردم در عرض 6 ماه انجام شود، از اپیدمی خارج و در وضعیت استیبل قرار خواهیم گرفت. در نتیجه برای همه افراد جامعه نجات بخش و باعث آرامش خواهد بود.

برچسب ها:
دکتر شیرین شمس

دکتر شیرین شمس

دكتر شيرين شمس جراح و متخصص زنان، زایمان و نازایی، بیش از 12 سال در حوزه تخصصی پزشکی زنان سابقه دارند و در این مدت تجربه های بسیار ارزشمندی را در حوزه جراحی های زیبایی زنان و لیزر درمانی کسب نموده اند. دکتر شمس موفق به دریافت دکتری عمومی در سال 1374 شده اند و مدت 5 سال دوره پزشکی عمومی خود را در حوزه پوست و لیزر به فعالیت مشغول شدند. ایشان با مدرک تخصص زنان و زایمان فارغ التحصیل شدند و مدت 7 سال در شهر خوزستان به ارائه خدمات درمانی پرداختند. دکتر شمس در حال حاضر با دارا بودن 12 سال سابقه کار، هم اکنون در محدوده ونک شهر تهران و مراکز مختلف درمانی تهران به ارائه انواع خدمات درمانی و به صورت کاملا تخصصی در زمینه زیبایی زنان می پردازند.
مقالات مرتبط

اهمیت تغذیه نوزاد از شیر مادر

دادن شیر مادر به نوزاد هم برای مادر و هم برای نوزاد، مزایا و اهمیت بسیار بالایی دارد که بیان تمامی آن ها در این مقاله امکان پذیر نیست. دکتر شیرین شمس به طور خلاصه چند نکته مهم و بیشترین دغدغه مادران...

کرونا ویروس و بارداری

کرونا ویروس و بارداری

برای اطلاعات لازم برای خانم های باردار و خانوده های شان، مقاله ترجمه از guidance for healthcare که توسط بخش زنان و مامایی و اطفال و کالج پزشکان بیهوشی در انگلیس تهیه شده است. حتماً در این دوره اگر...

سونوگرافی ان تی چیست و چگونه انجام می شود؟

سونوگرافی ان تی چیست و چگونه انجام می شود؟

سونوگرافی ان تی که یکی از مهم ترین آزمایشات غربالگری دوران بارداری محسوب می شود، در هفته 11 و 13 بارداری صورت می پذیرد. جنین هایی که با سطح بالای تجمع مایعات در پشت گردنشان مواجه هستند، ممکن است با...

پرسش و پاسخ تکمیلی

سوالات شما در اسرع وقت پاسخ داده شده و از طریق ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد

0 دیدگاه
یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *