دکتر شیرین شمس / بیماری های زنان / درمان آتروفی واژن
مدت زمان مطالعه ۵ دقیقه

درمان آتروفی واژن

4.7/5 - (6 امتیاز)

آتروفی واژن تغییری در واژن است که زمانی ایجاد می‌شود که سطح هورمون زنانه استروژن کاهش یابد. این بیماری همچنین واژینیت آتروفیک نامیده می شود. استروژن که توسط تخمدان ها تولید می شود، نقش حیاتی در روان نگه داشتن بافت های واژن دارد. وقتی سطح استروژن کم باشد، بافت واژن آتروفیک، نازک، خشک و منقبض می شود. واژن ممکن است در حالت آتروفیک بیشتر مستعد التهاب شود. تا پایان مقاله با ما همراه باشید تا بیشتر در مورد درمان آتروفی واژن بدانید.

دلایل ایجاد آتروفی واژن

شرایط رایج با سطوح پایین استروژن که باعث آتروفی واژن می شود عبارتند از:

  • یائسگی، زمانی که تغییرات بدنی طبیعی و مرتبط با سن باعث کاهش تولید استروژن در تخمدان ها می شود.
  • برداشتن جراحی تخمدان ها قبل از سن یائسگی طبیعی که می تواند همزمان با هیسترکتومی (برداشتن رحم) انجام شود.
  • درمان با داروهایی که برای کاهش سطح استروژن در زنان مبتلا به بیماری هایی مانند فیبروم رحم یا اندومتریوز استفاده می شود.
  • یائسگی زودرس، که قبل از 40 سالگی رخ می دهد، سنی کمتر از حد طبیعی برای زنان عادی
  • شیر دادن به نوزاد

در مورد زایمان سزارین بیشتر بدانید.

هزینه درمان آتروفی واژن

تشخیص آتروفی واژن

اگر شما یک زن میانسال هستید، پزشک از شما می‌پرسد که آیا یائسه هستید یا علائم یائسگی (عدم یا نامنظم بودن دوره‌های قاعدگی، نوسانات خلقی، گرگرفتگی، مشکل در خواب شبانه، تعریق شبانه) را تجربه کرده‌اید. اگر زنی در سنین باروری هستید، پزشک از شما سوال خواهد کرد که آیا شیردهی می‌کنید یا دوره‌های قاعدگی نامنظم دارید، که می‌تواند ناشی از سطوح پایین استروژن یا عدم تعادل در هورمون‌های زنانه باشد. پزشک شما همچنین سابقه پزشکی و جراحی شما را بررسی می کند و در مورد داروهای فعلی شما سؤال می کند.

پزشک ممکن است بر اساس سن، علائم و سابقه پزشکی شما به آتروفی واژن مشکوک شود. برای تایید تشخیص، پزشک معاینه لگنی را انجام می دهد تا واژن شما را از نظر علائم خشکی، قرمزی و نازک شدن بافت بررسی کند.

اگر یائسه هستید و بعد از مقاربت خونریزی دارید، پزشک ممکن است بخواهد سرطان آندومتر (سرطان پوشش رحم) را با انجام بیوپسی آندومتر بررسی کند. در این روش، یک تکه کوچک از بافت رحم برداشته شده و در آزمایشگاه مورد بررسی قرار می گیرد. همچنین ممکن است پزشک بخواهد با انجام تست پاپ، مشکل دهانه رحم را بررسی کند.

در مورد زایمان زودرس بیشتر بدانید.

جلوگیری از آتروفی واژن

روان کننده واژینال محلول در آب می تواند برای مرطوب کردن بافت ها و جلوگیری از مقاربت جنسی دردناک استفاده شود.

در مورد مراقبت های بعد از زایمان بیشتر بدانید.

درمان آتروفی واژن

درمان‌ها از مرطوب ‌کننده‌های بدون نسخه تا هورمون‌ درمانی فقط با نسخه را شامل می‌شود. زنان اغلب می توانند علائم خفیف را با مرطوب کننده های غیر هورمونی و در حین مقاربت جنسی، روان کننده های واژینال کنترل کنند. فعالیت جنسی خود ممکن است علائم را بهبود بخشد. اگر هیچ یک از این روش ها کمکی نکرد، ممکن است به استروژن با دوز کم به شکل کرم، قرص یا حلقه در واژن نیاز داشته باشید. در اینجا نحوه عملکرد گزینه های مختلف آمده است:

    مرطوب کننده های واژن. مرطوب‌کننده‌های واژن مبتنی بر آب به سطح واژن می‌چسبند، آب را آزاد می‌کنند و لایه‌ای مرطوب روی بافت واژن تولید می‌کنند. آنها همچنین به بازیابی PH واژن کمک می کنند. یک نوع مرطوب کننده، با اپلیکاتور وارد می شود و تا سه روز ماندگاری دارد. یک محصول مبتنی بر سیلیکون، متشکل از دانه‌های کوچکی است که با اپلیکاتور نیز وارد می‌شود و تا چهار روز دوام می‌آورد. اگر خشکی واژن بیشتر اوقات آزاردهنده باشد و نه فقط در حین فعالیت جنسی، مرطوب کننده ها انتخاب خوبی هستند.

    روان کننده های واژن علاوه بر یک مرطوب کننده، ممکن است بخواهید از یک روان کننده در حین مقاربت استفاده کنید. این روان کننده ها مایعی شفاف، رقیق و بی بو با احساس لغزنده که به ترشحات طبیعی واژن نزدیک است، می باشد و می توانید آن را قبل از مقاربت روی دهانه واژن یا آلت تناسلی بمالید. این محصولات بر پایه آب است دارای pH خنثی است، بنابراین واژن را تحریک نمی کند و باعث عفونت واژن نمی شود.

استروژن واژینال با دوز پایین استروژن به هر شکلی – خوراکی، ترانس درمال (از طریق چسب پوستی) یا واژینال – می تواند به بازیابی pH طبیعی واژن و باکتری های مفید، ضخیم شدن اپیتلیوم، افزایش ترشحات واژن و کاهش خشکی واژن کمک کند. اما بهتر است استروژن را مستقیماً به واژن بمالید. در مقایسه با استروژن خوراکی یا ترانس درمال، استفاده از واژینال به دوز کمتری نیاز دارد و مستلزم قرار گرفتن کمتر در معرض بافت‌های سینه و آندومتر است، جایی که استروژن می‌تواند با تحریک رشد سلول‌ها خطر ابتلا به سرطان را افزایش دهد. محصولات استروژن با دوز پایین که به طور خاص برای درمان آتروفی واژن توصیه می شوند شامل کرم های واژینال، قرص واژینال و حلقه سیلیکونی تزریق شده با استرادیول است که در اطراف دهانه رحم قرار می گیرد و دوز بسیار کم و ثابتی از استروژن آزاد می کند.

دکتر برای درمان آتروفی

کلام آخر

آگر به عارضه آتروفی واژن دچار هستید و رابطه جنسی دردناک یا بی اختیاری های ادراری را تجربه می کنید، اصلا نگران نباشید دکتر شیرین شمس یکی از بهترین متخصصان زنان هستند که در درمان انواع بیماری های زنان از تبحر ویژه ایی برخوردار می باشند. ایشان با آخرین تکنیک ها و دانش روز تمام بیماری های زنان را به سادگی و با صرف زمان کوتاه به طور موثر درمان می کنند.

در مورد زایمان طبیعی در آب بیشتر بدانید.

برچسب ها:
دکتر شیرین شمس

دکتر شیرین شمس

دكتر شيرين شمس جراح و متخصص زنان، زایمان و نازایی، بیش از 12 سال در حوزه تخصصی پزشکی زنان سابقه دارند و در این مدت تجربه های بسیار ارزشمندی را در حوزه جراحی های زیبایی زنان و لیزر درمانی کسب نموده اند. دکتر شمس موفق به دریافت دکتری عمومی در سال 1374 شده اند و مدت 5 سال دوره پزشکی عمومی خود را در حوزه پوست و لیزر به فعالیت مشغول شدند. ایشان با مدرک تخصص زنان و زایمان فارغ التحصیل شدند و مدت 7 سال در شهر خوزستان به ارائه خدمات درمانی پرداختند. دکتر شمس در حال حاضر با دارا بودن 12 سال سابقه کار، هم اکنون در محدوده ونک شهر تهران و مراکز مختلف درمانی تهران به ارائه انواع خدمات درمانی و به صورت کاملا تخصصی در زمینه زیبایی زنان می پردازند.
مقالات مرتبط
درمان سرطان سینه

درمان سرطان سینه

سرطان سینه، بیماری  است که به دلیل رشد سلول های بدخیم در غدد پستانی شناخته می شود. سرطان سینه می تواند در مردان و زنان ایجاد شود، اگرچه که زنان حدود 100 برابر بیشتر از مردان در معرض ابتلا به...

درمان ولوودینیا چیست؟

درمان ولوودینیا چیست؟

هنگامی که صحبت از درمان درد مزمن فرج یا درمان ولوودینیا می شود، زنان از کلماتی مانند احساس سوزش، خارش استفاده می کنند. برخی این عارضه را شبیه حس ریختن اسید روی پوست گزارش می کنند. در مقاله ای که در...

درمان سرطان زنان

درمان سرطان زنان

در این مقاله، شما را با 5 نوع سرطان زنان که باید از آنها آگاه باشید، آشنا خواهم کرد، این سرطان ها شامل سرطان دهانه رحم، سرطان آندومتر، سرطان تخمدان، سرطان واژن و سرطان فرج می باشد. با ما تا انتهای...

پرسش و پاسخ تکمیلی

سوالات شما در اسرع وقت پاسخ داده شده و از طریق ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد

0 دیدگاه
یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *