سوالات متداول زنان

سوالات متداول بارداری 

سوال بیمار : مصرف آسپرین در بارداری عوارضی ندارد ؟

پاسخ پزشک : یکی از موارد مهم در دوران بارداری پیشگیری از انعقاد خون می باشد . در برخی خانم ها سقط جنین به علت انعقاد خون اتفاق می افتد . به همین دلیل برای این افراد از همان ابتدای بارداری ASA یا قرص آسپرین تجویز می شود . بسیاری از خانم ها تعجب می کنند چرا باید آسپرین را در دوران بارداری مصرف کنند . بدن هر خانمی در بارداری نیاز به انعقاد خون دارد به همین دلیل برای پیشگیری از این مشکل داروی آسپرین تجویز می شود.

سوال بیمار :پیاده روی در بارداری چه فایده ای دارد ؟

پاسخ پزشک :برای جلوگیری از انعقاد خون زنان باردار باید پیاده روی کافی داشته باشند . افرادی که استراحت مطلق دارند نیز داروی آسپرین تجویز می شود تا از انعقاد خون در پاها و سایر اعضای بدن جلوگیری شود .

سوالات متداول  زنان

سوال بیمار :آیا در دوران قاعدگی ورزش کردن باید قطع شود یا مشکلی برای فرد ایجاد نمی کند ؟

پاسخ پزشک :با توجه به فیزیولوژیک و لایف استایل هر فردی تاثیر ورزش متفاوت است . از آنچائیکه ورزش باعث اکسیژن رسانی به بافت ها و عضلات افزایش پیدا کند ، در دوران قاعدگی پروستاگلاندین ها ترشح می شود که باعث اسپاسم عضلات می شود و دردهایی را در حین پریود ایجاد می کند ، انجام ورزش به صورت مناسب و متناوب می تواند باعث کاهش این دردها شود . البته برخی افراد اظهار می کنند زمانی که در دوران قاعدگی ورزش می کنند دچار دردهایی در ناحیه زیر شکم و کمر می شوند . این افراد می توانند در این دوران ورزش نکنند .

سوالات متداول بیماری های زنان

سوال بیمار :آیا ویروس hpv بعد از آلوده شدن فرد تا آخر عمر در بدن باقی می ماند ؟

پاسخ پزشک :تحقیقات نشان داده است بعد از ۸ ماه ۷۰% موارد ، بعد از یکسال ۸۰% و بعد از ۱۸ ماه ۹۰% موارد سیستم ایمنی بدن بعد از درمان به اندازه ای قوی می شود که ویروس hpv را می تواند از بین ببرد و ویروس قابل ارزیابی نیست . در نتیجه ویروس نمی تواند در بدن ایجاد مزاحمت و آلودگی کند .

سوال بیمار :آیا عدم خونریزی در اولین رابطه جنسی به معنی عدم وجود پرده بکارت می باشد ؟

پاسخ پزشک :پرده بکارت به شکل های مختلف از جمله حلقوی ، سپتوم دار ، دیواره دار ، بدون سوراخ یا با سوراخ خیلی کوچک وجود داشته باشد . همچنین از نظر شکل ممکن است ارتجاعی ، نیمه ارتجاعی باشد که بر اساس وضعیت بکارت اولیت مقاربت می تواند همراه با خونریزی باشد یا بدون خونریزی باشد . وجود یا عدم وجود خونریزی در اولین مقاربت نشانه سلامت یا عدم سلامت پرده بکارت نیست . برای شناخت وضعیت پرده بکارت خود به پزشک متخصص زنان مراجعه کنید .

سوال بیمار :علت جدا شدن جفت چیست ؟
پاسخ پزشک :علت جدا شدن متعدد است ممکن است جفت سرراهی باشد ، ممکن است پارگی جفت اتفاق بیفتد زیرا محلی که کاشته شده نادرست باشد تغذیه نادرست باشد
سوال بیمار : سلام دکتر برای تقویت حس جنسی چیکار باید کرد ؟
پاسخ پزشک :مهم ترین مورد در تقویت قوای جنسی اینست که استرس نداشته باشند زیرا باعث تضعیف سیستم ایمنی بدن می شود . از کشیدن سیگار و قلیان اجتناب کنند . همچنین تغذیه مناسب داشته باشند . از آنتی اکسیدان استفاده کنند و می توانند از داروهای مکمل که سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند استفاده کنند .
سوال بیمار : آیا کسی که زگیل تناسلی داشته و الان چکاپ شده و موردی نداشته و تقریبا دو سال میگذره از بهبودی میتونن بدون کاندوم نزدیکی داشته باشن و در صورت حاملگی باید سزارین بشه ؟ چون سزارین هم به راحتی نمیکنن و میگن باید از دکتر پوستی که زگیلو فریز کرده و مداوا نامه ببرن برای زایمان سزارین اونوقت دکتر پوست میگه نه نامه نمیدم چون میتونی طبیعی زایمان کنی پس کسی که زگیل تناسلی داشته می تونه زایمان سزارین میتونین توضیح بدین ممنون
پاسخ پزشک : حتما باید آزمایش بدهند تا مشخص شود از چه نوعی بوده و الان هست زیرا ممکن است تا الان clear شده است . تا جواب آزمایش نباشد نمی توان نظری داد باید بدانید در زمان بارداری hpv داشته اید یا نه ؟ که بعد تصمیم گرفته شود برای وضع حمل که کدام بهتر است زایمان طبیعی یا سزارین؟

سوال بیمار : تست پاپ اسمیر و hpv  برای همه ضروری است و چه کاربردی دارد ؟

پاسخ پزشک :  تست پاپ اسمیر و تست HPV برای بررسی دهانه سرویکس انجام می شود. سرویکس در انتهای رحم و قسمت فوقانی واژن قرار دارد . در انجام تست پاپ اسمیر همه سلول های دهانه رحم جمع آوری می شود و سلول های غیر طبیعی که احتمال بدخیم شدن  دهانه سرویکس و تبدیل شدن به سرطان را دارند را بررسی می شود . همچنین از نظر HPV سرویکس مورد ارزیابی قرار می گیرد . hpv ممکن است تبدلی به سرطان سرویکس یا ایجاد زگیل تناسلی کند . دکتر شیرین شمس متخصص زنان در این باره می گوید : کار ما با یک آزمایش ساده قابل انجام است . معاینه لگنی انجام می شود .یک اسفکولوم داخل واژن قرار می دهیم . با باز کردن اسفکولوم دهانه سرویکس قابل مشاهده خواهد بود . سپس با یک برس سلول های دهانه رحم جمع آوری می شود . به طور کامل تمام سلول ها مورد ارزیابی قرار می گیرد و در زیر میکروسکوپ بررسی می شود. سلول ها از نظرطبیعی و غیر طبیعی بودن و hpv بودن ارزیابی انجام خواهد شد .

سوال بیمار : سلام دکتر من دارای رحم دو شاخ هستم الان هفته ۲ بارداری هستم و شکم اولم هست . تا چند ماهگی امکان سقط وجود دارد ؟

پاسخ پزشک :با توجه به اینکه در هفته ۲۰ بارداری هستید با رحم دو شاخ سقط تا ۲۰ هفته امکان دارد . بعد از آن هم احتمال زایمان زودرس بالا می رود. . بنابراین باید استراحت نسبی داشته باشند . فقط آیا سرکلاژ شده اید یا نه ؟ زیرا برای افرادی که دارای رحم دو شاخ هستند در هفته های اول بارداری سرکلاز انجام می شود تا ریسک زایمان زودرس کاهش یابد .

سوال بیمار : سلام خانم دکتر عزیز خسته نباشید آیا خانمی که ختنه شده باشه میشه واسش کاری کرد چون تو ارضا شدن مشکل داره یعنی حالت عادی ارضا نمیشه جز با تحریک شدن کلیتوریس به صورت مستقیم

پاسخ پزشک : اره اتفاقا G-point O-shot برای خانم هایی که ختنه کردند و یا مشکل در ارگاسم دارند می باشند .

سوال بیمار : سلام خانم دکتر خسته نباشید . من یه خانم ۲۳ ساله هستم که تا الان یه بار هم پریود نشدم دو سال که ازدواج کردم به دکتر مراجعه کردم سونوگرافی و ام آر آی انجام دادم مشخص شده که رحم تشکیل دهنده بچه ندارم فقط تنها با رحم اجاره ای می توانم بچه دار شم . میخواستم راهنمایی کنید که میتونم کاری انجام بدم که خودم باردار شم ؟

پاسخ پزشک : اگر مشخص شده که رحم ندارید و مشکل هورمونی هم دارید معمولا باید رحم اجاره ای استفاده شود .

سوال بیمار : سلام خانم دکتر من بیماری پلی کیستیک دارم یه بار با قرص لتروزل باردار شدم اما به دلیل تشکیل نشدن قلب جنین مجبور به سقط شدم توی هفته ۶ بارداری . الان بازم میخوام اقدام کنم واسه بارداری چیکار کنم که این مشکل پیش نیاد ممنون میشم اگه جواب بدین

پاسخ پزشک : باید اول معاینه بشید .

سوال بیمار : خانم دکتر من قبلا معاینه شدم عفونت داشتم اما خوب شدم پاپ اسمیر چند ماه پیش دادم خوب بوده . فقط دوست ندارم دوباره اون قضیه پیش بیاد از نظر روحی خوب نیستم .

پاسخ پزشک : عزیزم اینکه شما تخمک پوچ داشتید و قلب جنین تشکیل نشده که مجبور به کورتاژ شدید یا سقط داشتید تنها به علت پلی کیستیک یا مصرف پتروزول باشه . این مشکل ممکن است برای هر کسی پیش بیاد بنابراین استرس نداشته باشید . نگران این نباشید که با بارداری مجدد مشکل پیش بیاد ممکن است برای هر کسی پیش بیاد فقط در کسی که سابقه تخم پوچ را داشته که قلب جنین تشکیل نشده یک مقدار بیشتر باشد ولی جای نگرانی اصلا ندارد.

سوال بیمار : سلام خانم دکتر من ۲۰ هفته باردارم لاک زدن برای جنین مشکل داره ؟

پاسخ پزشک : خیر

سوال بیمار : سلام خانم دکتر ممنون برای پیچ عالیتون واسه مشکلم مزاحم وقت گرانبهاتون شدم . از ۲۶ سالگی یائسگی زودرس گرفتم از گرگرفتگی زیاد رنج می برم ازتون خواهش میکنم راهنماییم کنید به غیر قرص شیمیایی چی استفاده کنم که عوارض نداشته باشد با تشکر.

پاسخ پزشک : یائسگی زیر سن ۴۰ سال را نارسائی تخمدان می گوییم و حتما باید داروهای هورمونی استفاده کنند و حتما درمان شوند .

برای گرفتن جواب تست نیاز به حدودا یک تا سه هته طول خواهد کشید تا از سلامت فرد اطمینان حاصل شود .

پاسخ

پنج + سیزده =